GRUPNI FOTO TEČAJ NAPREDNI FOTOGRAFSKI RAD

GRUPNI FOTO TEČAJ NAPREDNI FOTOGRAFSKI RAD|Prva namjena fotoaparata svakog početnika je bilježenje svega, poput „slikovnog dnevnika“, no ubrzo će se pojaviti želja za prikazivanjem umjetničkih sklonosti, pri čemu će se početi razvijati sve više osobni kriteriji i samokritika usmjerena na sve do tada snimljene fotografije.

 

O FOTO TEČAJU
Samokritika će pomoći autoru u daljnjem razvoju, no isto tako dovest će do određenog stupnja nezadovoljstva, autoru će se činiti kako na fotografijama nešto nedostaje. To je trenutak kada dolazi do prekretnice koja će za posljedicu imati tri moguća ishoda. U pokušaju izlaska iz magičnog kruga univerzalnog izgleda fotografija koje proizvodimo, često se uspoređujemo s drugim fotografima, no uglavnom na krivi način.

napredni1

Većina nema osjećaj da nije problem u u opremi koju koriste, već u njihovom doživljavanju fotografije. Iz tog uvjerenja pokušavaju nabaviti profesionalnu opremu koju često ne znaju dobro koristiti, jer su sigurni da je ona razlog tome što neki profesionalni fotografi imaju toliko drugačije i toliko bolje fotografije.

napredni2

Trajno zadovoljstvo svojim fotografijama nije moguće postići fotografiranjem dopadljivih, fotogeničnih motiva. Nefotogenični motivi ne postoje, takvih ih čine fotografovo neznanje, a za izbjegavanje te „zamke“ potrebno je naučiti i shvatiti pravilno prilaženje motivu, pa samim time i znati što treba izbjegavati. Razvojem stvaralačke mašte moguće je postići originalnu rasvjetu motiva, kutove snimanja, interesantnije izražavanje, poklanjanje pažnje proporcijama, daljini snimanja, prostornom izražavanju i upotrebi grafike.

Tečaj radimo s malim grupama, do tri polaznika, kako bi imali dovoljno vremena posvetiti se svakom polazniku.

 

POLAZNICI FOTO TEČAJA BI TREBALI

  • dobro baratati svojom fotografskom opremom
  • znati primjeniti sva osnovna pravila fotografije koja obrađujemo na tečaju Osnove fotografije

 

OSNOVNE INFORMACIJE O FOTO  TEČAJU
Mjesto održavanja tečaja:
Fotografski studio Fotonauk-a (Novi Zagreb)
Termini održavanja tečaja:

  • utorkom 18.00-20.00 sati i
  • subotom: 10.00-13.00 sati

Trajanje tečaja: ~ 24 školska sata
Potrebna oprema: digitalni SLR fotoaparat, jedna objektiv srednjeg raspona, po mogućnosti vanjska bljeskalica
Ostale informacije >>KONTAKI

 

POGODNOSTI ZA POLAZNIKE
Našim polaznicima tečaja Prizma d.o.o. i Fototeh d.o.o. daju 10% popusat kod kupnje fotografske opreme, objektiva, bljeskalica i fotoaparata.

 

 

 

Comments are closed.