fotonauk brzina zatvarača
GRUPNI TEČAJ FOTOGRAFIJE,  TEČAJEVI

GRUPNI FOTOGRAFSKI TEČAJ NAPREDNI FOTOGRAFSKI RAD

GRUPNI FOTOGRAFSKI TEČAJ NAPREDNI FOTOGRAFSKI RAD – prva namjena fotoaparata svakog početnika je bilježenje svega, poput „slikovnog dnevnika“, no ubrzo će se pojaviti želja za prikazivanjem umjetničkih sklonosti, pri čemu će se početi razvijati sve više osobni kriteriji i samokritika usmjerena na sve do tada snimljene fotografije.

O FOTOGRAFSKOM TEČAJU

Samokritika će pomoći autoru u daljnjem razvoju, no isto tako dovest će do određenog stupnja nezadovoljstva, autoru će se činiti kako na fotografijama nešto nedostaje. To je trenutak kada dolazi do prekretnice koja će za posljedicu imati tri moguća ishoda. U pokušaju izlaska iz magičnog kruga univerzalnog izgleda fotografija koje proizvodimo, često se uspoređujemo s drugim fotografima, no uglavnom na krivi način.

GRUPNI FOTO TEČAJ NAPREDNI FOTOGRAFSKI RAD

Većina nema osjećaj da nije problem u u opremi koju koriste, već u njihovom doživljavanju fotografije. Iz tog uvjerenja pokušavaju nabaviti profesionalnu opremu koju često ne znaju dobro koristiti, jer su sigurni da je ona razlog tome što neki profesionalni fotografi imaju toliko drugačije i toliko bolje fotografije.

Trajno zadovoljstvo svojim fotografijama nije moguće postići fotografiranjem dopadljivih, fotogeničnih motiva. Nefotogenični motivi ne postoje, takvih ih čine fotografovo neznanje, a za izbjegavanje te „zamke“ potrebno je naučiti i shvatiti pravilno prilaženje motivu, pa samim time i znati što treba izbjegavati.

Razvojem stvaralačke mašte moguće je postići originalnu rasvjetu motiva, kutove snimanja, interesantnije izražavanje, poklanjanje pažnje proporcijama, daljini snimanja, prostornom izražavanju i upotrebi grafike. Tečaj radimo s malim grupama, do tri polaznika, kako bi imali dovoljno vremena posvetiti se svakom polazniku.

POLAZNICI FOTOGRAFSKOG TEČAJA BI TREBALI

  • dobro baratati svojom fotografskom opremom
  • znati primijeniti sva osnovna pravila fotografije koja obrađujemo na tečaju Osnove fotografije

OSNOVNE INFORMACIJE O TEČAJU FOTOGRAFIJE

Mjesto održavanja tečaja: Fotografski studio Fotonauk-a (Novi Zagreb)
Termini održavanja tečaja:

  • utorkom 18.00-20.00 sati i
  • subotom: 10.00-13.00 sati

Trajanje tečaja: ~ 24 školska sata
Potrebna oprema: digitalni SLR fotoaparat, jedna objektiv srednjeg raspona, po mogućnosti vanjska bljeskalica. Ostale informacije >>KONTAKI