FOTONAUK FOTOGRAFIRANJE EKSTERIJERA
BLOG

FOTOGRAFIRANJE EKSTERIJERA

FOTOGRAFIRANJE EKSTERIJERA, odnosno vanjske fotografije nekretnina morale bi biti napravljene tako da se uvijek ističu njene najbolje osobine.

U koliko postoji uređeni prostor oko nekretnine (npr. bazen, cvjetnjak i slično), on bi svakako trebao biti uklopljen u kompoziciju fotografije. Fotografije eksterijera najbolje je raditi za vrijeme sunčana dana s nešto oblaka. Prirodna rasvjeta u takvim uvjetima biti će najbolja, a boje će biti očuvane i pune.

Noćne fotografije isto tako mogu izgledati atraktivno i privlačno, pogotovo ako je prostor oko nekretnine uređen i ima vanjsku rasvjetu. Ako se snimaju takve fotografije, npr. vile ili kuće, uputno je u unutrašnjosti i vanjskom dijelu upaliti sva svjetla. Posebno će atraktivno izgledati bazen sa unutarnjem osvjetljenjem. Za snimanje biti će potreban cijeli niz žarišnih duljina objektiva, stativ i vrlo dobar fotoaparat koji će na fotografijama ostaviti što manje digitalnog šuma.

FOTONAUK FOTOGRAFIRANJE EKSTERIJERA

U pravilu se izbjegava upotreba dodatne rasvjete na noćnim fotografija. Ako je potrebna, tada se mora podesiti tako da se njezin utjecaj što više uklopi u ostalu rasvjetu. Za snimanje noćnih fotografija eksterijera posebno je pogodan tako zvani „plavi sat“ u ljetno vrijeme. To je vrijeme od zalaska sunca pa do potpunog mraka.

Osim što se rade fotografije krupnog plana, na kojima će se prikazati cijela nekretnina i njena okolina, potrebno je izraditi i fotografije sa dva nasuprotna kuta. Tako se može dobiti dojam o stanju i izgledu cijelog objekta i okolnog prostora.