FOTOGRAFIRANJE INTERIJERA rijetko kada nema problem zbog adekvatnog osvjetljenja. Osvjetljenje, ponajprije u malim prostorima bez dovoljno prirodnog svjetla, moguće je jedino riješiti upotrebom umjetne rasvjete, koja može biti kontinuirana (reflektori ili druga rasvjetna tijela koja su instalirana u prostoru)  ili bljeskavim svjetlom (vanjske ili studijske bljeskalice).

Za snimanje malih prostora najpraktičnija je upotreba snažnih vanjskih bljeskalica. Njihovo svjetlo, koje ćemo „odbiti“ od stropa, osvijetli cijeli će cijeli prostor, naravno uz primjerene postavke ekspozicije.

 Kod snimanja velikih prostora u koje ne dopire prirodno svjetlo, moguće je nekoliko rješenja. Ako je u objektu instalirana dovoljno jaka rasvjeta, moguće je snimanje s dugim vremenom eksponiranja, čime ćemo izbjeći upotrebu dodatne fotografske rasvjete.

INTERIJERI-2

Drugi način je upotreba nekoliko vanjskih bljeskalica, koje ćemo postaviti tako da snimani interijer bude jednoliko osvijetljen. U tom slučaju, bljeskalice se aktiviraju bežično, a ekspoziciju je potrebno odrediti s osobitom pažnjom.

I treći način je korištenje velikih studijskih bljeskalica ili reflektora sa što većim difuznim površinama kako bi dobili „mekanu“ rasvjetu bez oštrih i dubokih sjena. I u ovom slučaju ekspozicija se mora pažljivo odrediti, a za to će od velike pomoći biti vanjski svjetlomjer.