fotonauk zašto foto tečaj

ZAŠTO TEČAJ FOTOGRAFIJE

ZAŠTO TEČAJ FOTOGRAFIJE? Često su polaznici pokušali učiti o fotografiji iz literature, preko YouTube kanala ili on-line. Nažalost, ništa od navedenog nije potpuno uspjelo i odlučili su se za pohađanje fotografskog tečaja uživo.

PREDNOSTI POHAĐANJA TEČAJA FOTOGRAFIJE

Želja nam je sasvim objektivno prenijeti naša iskustva i iskustva naših polaznika, kako bi budućim polaznicima predstavili prednosti tečaja fotografije uživo.

PRILAGODLJIVOST TEČAJA FOTOGRAFIJE

FOTONAUK ZAŠTO TEČAJ FOTOGRAFIJE

Na tečaju fotografije naučiti ćete sve što trebate znati o svojoj fotografskoj opremi, estetici fotografije i pravilima za stvaranje odličnih fotografija. Osim toga, tu je i predavač koji može detaljno i na više načina objasniti temu koja se obrađuje na fotografskom tečaju. Ukoliko je potrebno, na foto tečaju uvijek se može prilagoditi broj i izbor tema koje polaznika zanimaju.

LAKŠE UČENJE O FOTOGRAFSKOJ OPREMI

FOTONAUK ZAŠTO TEČAJ FOTOGRAFIJE

Za pohađanje tečaja fotografije bilo bi jako dobro kada bi polaznik imao svoju foto opremu. Tako polaznik uči na svojoj fotografskoj opremi s kojom će kasnije fotografirati. Ovo je važno i za redovno samostalno vježbanje tema koju su obrađene na tečaju fotografije.

Pregledavanjem samostalno napravljenih fotografija relativno lako će se moći pojasniti zašto su neke fotografije dobre, a druge manje dobre. Predavač će moći polazniku odmah pojasniti i pokazati utjecaj određenih funkcija koje su vrlo važne za fotografiranje.

POHAĐATI TEČAJ FOTOGRAFIJE ILI UČITI ON-LINE?

FOTONAUK ZAŠTO TEČAJ FOTOGRAFIJE

Bilo bi netočno napisati kako se on-line ne može održati tečaj fotografije. No isto je tako istina, kako takav oblik održavanja foto tečaja ima niz nedostataka. Na primjer, on-line predavač ne može pokazati i objasniti polazniku kako izbjeći tzv. “tvrdo okidanje”, ne može kvalitetno pojasniti rad auto fokusa, teško će pokazati kako pravilno držati fotoaparat i još niz stvari.

Na žalost, kod on-line tečaja fotografije neće se moći primjerom pokazati utjecaj nekih podešavanja na konačni izgled fotografije.

INDIVIDUALAN ILI GRUPNI TEČAJ FOTOGRAFIJE

FOTONAUK ZAŠTO TEČAJ FOTOGRAFIJE

Fotonauk polaznicima može ponuditi polaženje fotografskog tečaja u individualnoj ili grupnoj formi. Nekim ljudima nije ugodno raditi u grupi i više vole pohađati predavanja ili tečajeve u individualnom obliku. Tada su slobodniji i mogu lako postavljati pitanja, pa tako bez dodatnog opterećenja lakše uče.

S druge strane, nekim ljudima je grupni rad jedino prihvatljiv, jer lakše ostvaruju interakciju s predavačem uz potporu okoline.

BIRAJTE KADA ŽELITE NA TEČAJ FOTOGRAFIJE

FOTONAUK ZAŠTO TEČAJ FOTOGRAFIJE

Fotonauk svojim polaznicima individualnih fotografskih tečajeva ne određuje fiksne termine! Ideja održavanja individualnih foto tečajeva je upravo pružanje mogućnosti polazniku da u dogovoru s predavačem sam odredi kada i u koje vrijeme mu najviše odgovara doći na tečaj.

Jedino što savjetujemo polaznicima je redovno fotografiranje kako bi teme koje smo obradili dobro usvojili i stvorili dobar temelj za daljnji fotografski razvoj.

UČENJE IZ FOTOGRAFSKE LITERATURE

FOTONAUK ZAŠTO TEČAJ FOTOGRAFIJE

Fotografska literatura (tiskana ili on-line) sigurno ima svoju vrijednost i svakako je treba proučiti. No kada je u pitanju početničko učenje o fotografiji i fotografskoj opremi, fotografska literatura neće biti dovoljna. Kako smo već napisali, bitno je u živo pokazati na primjeru što i kako utječe na nastanak i kvalitetu fotografije. U tom smislu, još ništa nije uspjelo zamijeniti tečaj fotografije.   

Ako vas zanima pohađanje tečaja fotografije, možete pogledati sve naše tečajeve