fotonauk zašto foto tečaj

NAŠA MISIJA

FOTOGRAFSKI TEČAJEVI su naša misija kroz koje želimo vratiti privlačnost i ljepotu fotografiji. Pojavom digitalnog fotoaparata, fotografija je do neke mjere izgubila na svojoj ekskluzivnosti. U isto vrijeme fotografija je postala najtraženiji oblik vizualne komunikacije. Ne tako davno, snimanje obiteljskog portreta, svadbe ili dječjeg rođendana bio je događaj vrijedan posebne pažnje svih sudionika. I to ne samo iz emotivnih razloga već i zbog trajnog dokumentarnog filmskog zapisa koji će napraviti fotograf, vrlo često profesionalac.

FOTONAUK ZAŠTO FOTO TEČAJ

Danas se ponešto promijenila situacija, gotovo svi fotografiraju mobilnim telefonima, tabletima, potpuno automatiziranim minimalistički dizajniranim  kamerama, no velika većina primjećuje da fotografijama nešto nedostaje. Kako bi pronašli to „nešto izgubljeno“, autori fotografija pokušavaju im dodavati razne efekte automatiziranim digitalnim specijalnim filterima. Konvertirati u crno-bijelu fotografiju u nadi da će „ispasti“ ozbiljnije i bolje, no u većini slučajeva rezultati tako „uređenih“ fotografija nisu ni izdaleka zadovoljavajući.

Samokritika će pomoći u daljnjem fotografskom razvoju, no isto tako dovest će do određenog stupnja nezadovoljstva. To je trenutak kada dolazi do prekretnice koja će za posljedicu imati tri moguća ishoda: odustajanje od fotografije, nastavak sa dotadašnjim načinom fotografiranja ili će se krenuti u daljnji fotografsko usmjeravanje i edukaciju.

Uzimajući u obzir različite motive zbog kojih se ljudi bave fotografijom, želimo prenijeti naša iskustva i znanja, kako bi pomogli autorima da krajnji rezultat, fotografija, ispunjava njihova očekivanja u najvećoj mogućoj mjeri.

Poznavanje i primjena osnovnih fotografskih pravila, osnova estetike i likovnosti,  su temelj za snimanje privlačnih fotografija, a tek nakon toga dolazi na red promišljanje o fotografskoj opremi, koja može dodatno omogućiti bolje rezultate.