fotonauk foto tečajevi, fotografski tečajevi, tečajevi fotografije

FOTONAUK TEČAJEVI FOTOGRAFIJE

FOTONAUK TEČAJEVI FOTOGRAFIJE su praktični i zanimljivi individualni foto tečajevi, grupni tečajevi fotografije i specijalizirani fotografski tečajevi. Foto tečajevi nemaju fiksne termine, slobodno se dogovaraju, a predavači imaju respektabilno fotografsko iskustvo.  

INDIVIDUALNI FOTOGRAFSKI TEČAJEVI

Individualni tečaj fotografije preporučujemo svima koji ne mogu pohađati naše foto tečajeve u unaprijed određenim terminima i svima koji više vole individualni pristup predavača ili nisu skloni radu u grupi. 

OSNOVE FOTOGRAFIJE 1

fotonauk-individualni tečaj fotografije Osnove fotografije 1

Za pohađanje individualnog tečaja “Osnove fotografije 1” polaznicima nije potrebno fotografsko predznanje. Polaznici bi na tečaj trebali doći sa svojim fotoaparatom i to iz nekoliko razloga. Prvi razlog je učenje na vlastitoj fotografskoj opremi s kojom će se kasnije fotografirati. Drugi razlog je mogućnost vježbanja prorađenih tema na tečaju.

Ovaj praktični dio koji polaznik radi sam vrlo je važan, jer na dobrim i onim manje dobrim fotografijama možemo pojasniti zašto je fotografija dobra ili manje dobra. Cijeli tečaj je više orijentiran na tehnički dio, odnosno na upoznavanje i baratanje opremom.

OSNOVE FOTOGRAFIJE 2

FOTONAUK - INDIVIDUALNI TEČAJ FOTOGRAFIJE OSNOVE FOTOGRAFIJE 2

Polaznicima preporučamo, prije pohađanja INDIVIDUALNOG TEČAJA OSNOVE FOTOGRAFIJE 2, pohađanje tečaja OSNOVE FOTOGRAFIJE 1, osim u slučaju kada su već savladali rukovanje fotografskom opremom.

Teme kojima se bavimo na individualnom tečaju Osnove fotografije 2 su usmjerene na osnove estetike fotografije.

To znači kako ćemo kroz tečaj obrađivati osnovna fotografska pravila i osnovne estetske aspekte fotografije. Nakon tečaja, fotografije bi trebale izgledati znatno bolje, privlačnije i jasno definirane teme kojom se fotograf bavio.

U DVOJE JE BOLJE

FOTONAUK - INDIVIDUALNI TEČAJ DOTOGRAFIJE U DVOJE JE BOLJE

U DVOJE JE BOLJE – NOVI FOTO TEČAJ – Foto tečaj u grupi nije Vam privlačan,  ali bi zato vrlo rado otišli na tečaj fotografije s frendom/frendicom, curom/dečkom ili poznanikom/poznanicom?

Voljeli bi ste dogovarati termine fotografskog tečaja kako Vama odgovara? I još k tome bi vrlo rado i uštedjeli?

Onda ste došli na pravo mjesto jer Vam možemo ponuditi  upravo tečaj fotografije koji se Vam sviđa. Ovaj tečaj može biti sa temama koje se obrađuju na tečajevima Osnove fotografije 1 ili Osnove fotografije 2.

OSNOVE RAČUNALNE OBRADE DIGITALNE FOTOGRAFIJE

fotonauk-računalna-obrada-fotografije

INDIVIDUALNI TEČAJ OSNOVE RAČUNALNE OBRADE DIGITALNE FOTOGRAFIJE od sada za naše polaznike nudimo i kao individualni tečaj.

Za ovaj tip edukacije prilagodili smo program i pristup temama koje obrađujemo. Poseban naglasak smo stavili na vježbe, kroz koje obrađujemo sve teme.

Ako se bavite digitalnom fotografijom, morali bi poznavati i računalnu obradu digitalnih fotografija, jer ova dva područja gotovo su nerazdvojna. Obradu fotografija radimo na programu Adobe Photoshop (minimalno CS3 ).

GRUPNI FOTOGRAFSKI TEČAJEVI

Grupni foto tečajevi imaju nove programe a naglasak smo stavili na vježbe, kojih je sada osjetno više. Ovi fotografski tečajevi obiluju temama i zapravo su više od običnog početničkog stupnja fotografske edukacije. Našim polaznicima nudimo puno više.  Grupne fotografske tečajeve radimo u malim grupama i to s tri do četiri polaznika, ovisno o tečaju. Broj polaznika je ograničen kako bi imali dovoljno vremena posvetiti pažnju svakom polazniku.

OSNOVE FOTOGRAFIJE 1

fotonauk grupni foto tečajevi

Za pohađanje grupnog tečaja OSNOVE FOTOGRAFIJE 1 polaznicima nije potrebno fotografsko predznanje. Polaznici bi na tečaj trebali doći sa svojim fotoaparatom i to iz nekoliko razloga.

Prvi razlog je učenje na vlastitoj fotografskoj opremi s kojom će se kasnije fotografirati. Drugi razlog je mogućnost vježbanja prorađenih tema na tečaju.

Praktični dio koji polaznik radi sam vrlo je važan. Na dobrim i onim manje dobrim fotografijama možemo pojasniti zašto je fotografija upravo takva. Cijeli tečaj je više orijentiran na tehnički dio, odnosno na upoznavanje i baratanje opremom.

OSNOVE FOTOGRAFIJE 2

GRUPNI FOTO TEČAJ OSNOVE FOTOGRAFIJE

Polaznicima preporučamo, prije pohađanja grupnog tečaja OSNOVE FOTOGRAFIJE 2, pohađanje tečaja OSNOVE FOTOGRAFIJE 1

, osim u slučaju kada su već savladali rukovanje fotografskom opremom.

Teme kojima se bavimo na grupnom tečaju “OSNOVE FOTOGRAFIJA 2” usmjerene su na osnove estetike fotografije.

Ukratko, kroz tečaj ćemo obrađivati osnovna fotografska pravila i osnovne estetske aspekte fotografije. Nakon tečaja, fotografije polaznika bi trebale izgledati znatno bolje, privlačnije i jasno definirane teme kojom se fotograf bavio.

NAPREDNI FOTOGRAFSKI RAD

fotonauk brzina zatvarača

Samokritika će pomoći autoru u daljnjem razvoju. Isto tako dovest će do određenog stupnja nezadovoljstva, autoru će se činiti kako na fotografijama nešto nedostaje. To je trenutak kada dolazi do prekretnice koja će za posljedicu imati nekoliko moguća ishoda, kao što je NAPREDNI FOTOGRAFSKI RAD. U pokušaju izlaska iz magičnog kruga univerzalnog izgleda fotografija koje proizvodimo, često se uspoređujemo s drugim fotografima. To nije loše, ako se ne radi uglavnom na krivi način.

Razvojem stvaralačke mašte moguće je postići originalnu rasvjetu motiva, kutove snimanja, interesantnije izražavanje, poklanjanje pažnje proporcijama, daljini snimanja, prostornom izražavanju i upotrebi grafike. I ovaj tečaj održavamo u malim grupama, do tri polaznika, kako bi imali dovoljno vremena posvetiti se svakom polazniku.

SPECIJALIZIRANI TEČAJEVI FOTOGRAFIJE

Specijalizirani tečajevi fotografije namijenjeni su onima koji trebaju ili žele stvarati fotografije i koristiti ih u razne profesionalne svrhe. Odlučili smo se za tri područja, sa tri specijalizirana fotografska tečaja. Svi tečajevi mogu se održati individualno ili u malim grupama, ovisno o potrebama polaznika.

DENTALNA FOTOGRAFIJA

FOTONAUK FOTO TEČAJ DENTALNA FOTOGRAFIJA

SPECIJALIZIRANI FOTOGRAFSKI TEČAJ DENTALNA FOTOGRAFIJA namijenjen je doktorima stomatologije različitih specijalizacija (implantologija, ortodoncija, protetika, parodontologija, pedodoncija, oralna kirurgija i estetska stomatologija), medicinskim sestrama i zubotehničarima.

Fotografski tečaj se provodi individualno ili za grupnu stomatološku / zubotehničarsku praksu u Vašem prostoru kako bi na raspolaganju imali sve potrebne instrumente, što praktičnom dijelu edukacije daje potrebnu učinkovitost.

Koristi od stomatološke fotografije su višestruke, kako za liječnike tako i za pacijente. Pružanje dodatne skrbi pacijentu Vašu će stručnu uslugu učiniti još profesionalnijom i pacijentima prihvatljivijom. Pregledom fotografija moguće je uočiti procese koji možda nisu bili vidljivi kod uobičajenog pregleda, što može pomoći liječniku u određivanju prioriteta intervencija. Usporedbom dentalnih fotografija početnog statusa i poslije zahvata ili liječenja daje informaciju o uspjehu odnosno krajnjem ishodu.

FOTOGRAFIRANJE INTERIJERA I EKSTERIJERA

fotonauk specijalizirani tečaj foto interijera i eksterijera

SPECIJALIZIRANI FOTO TEČAJ FOTOGRAFIRANJE INTERIJERA I EKSTERIJERA namijenjen je agencijama za prodaju i najam nekretnina, građevinskim tvrtkama, tvrtkama za hortikulturno uređenje te svim pratećim proizvodnim i prodajnim granama u građevinarstvu i dekoraciji prostora. Foto tečaj  se provodi individualno ili za grupnu praksu u Vašem prostoru, što praktičnom dijelu programa daje posebnu efikasnost.

Koristi od fotografije interijera i eksterijera su višestruke. Višegodišnja iskustva agencija za prodaju i najam nekretnina nedvojbeno govore kako dobra fotografija kod kupaca ili najmoprimaca znači više od 60% obavljenog posla.

Prvi dojam koji klijent dobiva o nekretnini gledajući fotografije znači više od 90% odluke za daljnje korake. Kod prodaje novoizgrađenih nekretnina (stanova i kuća) dobro osmišljena fotografija interijera i eksterijera u velikoj će mjeri privući pozornost potencijalnih kupaca, što povećava mogućnost prodaje. 

FOTOGRAFIRANJE HRANE

FOTONAUK SPECIJALIZIRANI TEČAJ FOTOGRAFIRANJE HRANE

FOTOGRAFIRANJE HRANE ponekad se čini vrlo jednostavno i lako, gotovo uopće ne razmišljamo o tome kao o nekom posebnom fotografskom zadatku.

Nakon fotografiranja, često smo nezadovoljni fotografijama jer imamo dojam kako ne prikazuju hranu u svoj svojoj raskoši, primamljivosti i ljepoti.

Fotografirati hranu jednako je posebno kao i fotografiranje drugih proizvoda, s tom razlikom da u ovoj vrsti fotografije se ravnamo nekim drugim pravilima.

Posebno aranžiranje, podešavanje svjetla, kuta snimanja, kadra…sve su to neki od elemenata na koje treba paziti kako bi napravili uspješnu fotografiju hrane. Digitalna obrada fotografije drugi je korak prema uspješnoj fotografiji hrane. Fotografije obrađujemo ne zato da bi smo zavarali gledatelja ili konzumenta, upravo suprotno.